Griķi ir ļoti veselīgi graudaugi. Tiem ir labvēlīga ietekme un cilvēka organismu, jo tie satur vitamīnus, aminoskābes, minerālvielas, ogļhidrātus un nepiesātinātos taukus.
Kā reaģēs tavs ķermenis, ja trīs reizes nedēļā ēdīsi griķus?
Esi dzirdējis par griķu diētām? Ne velti, jo, baudot šos graudaugus, tiešām var tikt vaļā no kāda lieka kilograma. Īpaši veselīgi ir griķus ēst brokastīs! Griķos nav daudz kaloriju, bet tie satur vērtīgus ogļhidrātus, kas rada ilgstošu sātu un piepilda organismu ar enerģiju. Vēl viens ieguvums - griķi palīdz no ķermeņa izvadīt toksīnus.
Uzlabo asinsvadu veselību
Griķi satur ļoti vērtīgu vitamīnu - rudīnu. Šis vitamīns stiprina asinsvadus un samazina dažādu slimību attīstību. Griķus vērtīgi uzturā iekļaut tiem, kam ir paaugstināts holesterīna līmenis. Nedrīkst aizmirst arī par dzelzs nepieciešamību, kas svarīgs veselīgai asinsrites sistēmai, un šajos graudaugos tas ir.
Jau minējām, ka griķi ir izcils enerģijas avots. Griķi ir "viegls" ēdiens. Jutīsies paēdis, un tie nenoslogos organismu pārstrādes periodā, tāpēc jutīsies spēka pilns.