Šis produkts satur lielu daudzumu eļļas, kas pasargā zemesriekstu sviestu no baktēriju ietekmes un paildzina tā derīguma termiņu līdz pat pieciem gadiem. Šajā produktā ir daudz nepieciešamo tauku un E vitamīna, kas, savukārt, palēnina sviesta oksidēšanās procesu.
Ja zemesriekstu sviests tiek uzglabāts apstākļos, kur tam tomēr var tikt klāt gaiss, tas pēc deviņiem līdz divpadsmit mēnešiem var sākt sliktāk garšot, taču tajā tāpat būs visas vērtīgās uzturvielas.
Lai arī apokalipses gadījumā būtu muļķīgi paļauties tikai uz kalorijām, kas iegūtas no alkohola, nevar noliegt, ka "tīrs" alkohols - stiprie dzērieni, piemēram, degvīns un viskijs - pareizos apstākļos var tikt uzglabāti mūžīgi. Tiesa, tas neattiecas uz alkoholiskajiem dzērieniem, kuru sastāvā ir vielas, kuras var viegli sabojāties, piemēram, krēma liķieriem.
Šie produkti ir no retajiem, kas ne tikai īsti nebojājas, bet arī nezaudē garšas kvalitātes pat pēc 30 gadu uzglabāšanas. Nedrīkst aizmirst arī to, ka pupās un lēcās ir daudz vērtīgo olbaltumvielu, turklāt tās lieliski rada sāta sajūtu.
Šie saldie našķi, kurus pārsvarā gatavo no žāvētiem graudaugiem, ogām un dārzeņiem, bieži vien nebojātā iepakojumā var glabāties teju bezgalīgi.
ASV Nacionālā Konditoru asociācija apgalvo, ka vairums saldumu var glabāties līdz pat gadam - izņēmums ir piena un baltā šokolāde, košļājamās gumijas un mīkstās konfektes, kuras būtu jāapēd sešu līdz deviņu mēnešu laikā. Tiesa, eksperti apgalvo, ka ir atšķirība starp "garšīgiem" un "ēdamiem" saldumiem.