Tas, ka nestrādājam gultā, ar vienu roku laiski ēdot brokastis, tāpat signalizē mūsu mājiniekiem, ka patiešām esam aizņemti darbā un mūs nevajadzētu traucēt. Ja darba telpa mājās ir gana labi aprīkota un atbilstoša, pētījumā, ko veikusi firma "FlexJobs", 65% darbinieku kļūst produktīvāki, jo nav jāsastopas ar darba vides stresu, birojā sastopamiem kairinājumiem un pārlieku biežām, nevēlamām pauzēm. Tiesa, daudziem var būt vilinājums "apdarīt mājas darbus", taču nevajadzētu aizmirst, ka patiešām esat darbā.
Eksperti gan min, ka, strādājot šajos apstākļos, pastāv liela iespēja "aizsēdēties" un darīt vairāk, nekā ir pieļaujams labai pašsajūtai - Kirstena Šoklija, Džordžijas štata universitātes psiholoģijas asociētā profesore, iesaka sākt dienu ar kādu rituālu, teiksim, kafijas tasi un nobeigt to ar citu, teiksim, pāris vingrinājumiem, lai radītu veselīgu un viegli uzturamu ritmu.
Izvairīšanās no izolācijas
Eksperti apgalvo, ka negaidītas grūtības var radīt arī tas, cik strauji pašreizējās koronavīrusa trauksmes dēļ cilvēkiem nākas pielāgoties darbam jaunos apstākļos. Stenfordas universitātes profesors Nikolass Blūms norāda uz būtisku atšķirību - īslaicīgu darbu viņš salīdzina ar vieglu treniņu, kamēr pilnīgu un pēkšņu pāriešanu uz darbu no mājām varētu saukt par maratonu.
Pētījumi norāda, ka tikai pieci procenti no ASV darbaspēka ikdienā strādā no mājām, kas nozīmē, ka vairums cilvēku nav pieraduši darboties no mājām. Situāciju sarežģī arī tas, ka mājās ir jārēķinās ar tuviniekiem un bērniem, kuri karantīnas stāvokļa dēļ arī nedodas ārpus mājām. Šādi apstākļi var uzlikt palielinātu mentālo slodzi darbiniekiem, kuri, savukārt, var noslēgties, kas galu galā ietekmē ne tikai produktivitāti, bet arī darbinieka pašsajūtu.