"Pākšaugi, līdzīgi vistas gaļai, spēj regulēt glikozes līmeni asinīs. Šos produktus iespējams izmantot gan salātos, gan sautējumos un vēl simtiem dažādu ēdienu - pēc šādas maltītes noteikti uz pāris stundām nebūs jādomā par cukuru," atklājusi dietoloģe.
Kurš gan nepazīst šo "superaugli"? Avokado ir sastopams katra fitnesa mīļotāja "Instagam" profilā - ar augu taukiem bagātais avokado lieliski palīdz remdēt izsalkumu un zaudēt lieko svaru.
"Šis ir viens no universālākajiem augļiem, kas palīdz uz ilgu laiku noturēt stabilu enerģijas līmeni, kas mazina vēlmi ēst saldus našķus," teikusi eksperte.
Lai arī parastais kartupelis tiek uzskatīts par ļoti ogļhidrātiem bagātu un ne pārāk veselīgu ēdienu, tā "brālēns", saldais kartupelis, ir krietni labvēlīgāks ķermenim. Tajā nav tik daudz kaloriju, taču tas ir bagāts ar šķiedrvielām un kartupeļa saldenā garša var mazināt vēlmi pēc cukurotiem našķiem. Eksperte stāstījusi, ka "šis produkts ne tikai samazina vēlmi pēc saldumiem, bet "uzlādē" ar vitamīniem".
Dietologi ir ļoti iecienījuši šo ziemīgo garšvielu - tā ir ne tikai universāli izmantojama un ļoti aromātiska, bet arī regulē apetīti.
"Kanēli var pievienot burtiski visam - gan dārzeņu ēdieniem, gan kafijā, gan arī smūtijos un pat gaļas ēdieniem. Tas ir lielisks veids kā kontrolēt savu saldumu kāri un regulēt vielaiņu," stāstījusi Sepela.