Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Dalasas "Stars" trešajā periodā iemet četrus vārtus un uzvar "Coyotes"

Dalasas "Stars" hokejisti
Dalasas "Stars" hokejisti Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Dalasas "Stars" svētdien spēles noslēdzošajā periodā guva četrus vārtus, izcīnot otro panākumu pēc kārtas.

"Stars" viesos ar 4:2 (0:2, 0:0, 4:0) uzvarēja Arizonas "Coyotes", kas zaudējumu cieta jau trešo deuli pēc kārtas.

Mājiniekus spēles devītajā minūtē vadībā izvirzīja Teilors Hols, kurš savāca atlēkušo ripu pie vārtu priekšas īsi pēc tam, kad to no gaisa vārtu tīklā mēģināja raidīt Konors Gārlands. Pašam Gārlandam nepilnas divas minūtes līdz pirmā perioda beigām izdevās panākt 2:0, bet "Stars" savu atbildi deva vien trešās trešdaļas ievadā.

Trešā perioda trešajā minūtē vārtu priekšā atlēkušo ripu ieguva Džeimijs Bens, kurš mierīgā manierē apspēlēja vārtsargu, sadeldējot "Coyotes" pārsvaru līdz minimumam. 11.minūtē Aleksandrs Radulovs jau panāca neizšķirtu, bet Rūps Hincs piecas minūtes vēlāk veiksmīgā kārtā iepretim tukšiem vārtiem tika pie ripas, vadībā jau izvirzot "Stars". Pusotru minūti līdz spēles beigām "Coyotes" ar sešiem laukuma spēlētājiem centās atgriezt neizšķirtu uz rezultāta tablo, taču "Stars" ripu raidīja tukšajos vārtos, svinot panākumu.

Citā spēlē čempionvienība Sentluisas "Blues" mājās ar 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) uzvarēja Vinipegas "Jets", svinot jau astoto panākumu pēc kārtas. Divus vārtus uzvarētājiem iemeta Džeidens Švarcs, bet tikpat rezultatīvas piespēles Džordanam Kiru. Vienīgos "Jets" komandas vārtus iemeta Nikolass Šors.

Tikmēr Minesotas "Wild" mājās ar 1:3 (1:0, 0:0, 0:3) piekāpās Ņujorkas "Islanders". Zaudētājiem goda vārtus iemeta Raians Donato, bet "Islanders" vienībā precīzi meta Raians Puloks, Mets Mārtins un Toms Kūnakls.

Veiksmīgu maču aizvadīja Džonatans Huberdo, kura četri rezultativitātes punkti palīdzēja Floridas "Panthers" savā laukumā ar 6:5 (2:1, 3:2, 1:2) uzvarēt Monreālas "Canadiens".

Huberdo iemeta divus vārtus un tikpat reizes rezultatīvi piespēlēja, nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +5, kas hokejā bieži nav redzams. Par vienu piespēli mazāk bija Aleksandram Barkovam, bet Maiks Matesons guva vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja. Vēl divas piespēles nopelnīja arī Jevgēņijs Dadonovs. "Canadiens" vienībā vieni vārti un divas piespēles Džefam Petrijam, trīs rezultatīvas piespēles Nikam Suzuki, bet 1+1 nopelnīja Tomāšs Tatars un Makss Domi.

Visbeidzot Anaheimas "Ducks" mājās ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Filadelfijas "Flyers", kas pēdējās sešās spēlēs svinējusi piecus panākumus.

"Ducks" jau 36.sekundē vadībā izvirzīja Ēriks Gudbransons, bet pamatlaikā vienīgos "Flyers" vārtus iemeta Šons Kuturjē. Uzvaru papildlaikā atnesa Kevina Heisa precīzais metiens.

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons svētdien NHL spēlē laukumā nevienādos sastāvos pavadīja teju vai piecas minūtes, viņa pārstāvētajai komandai Bufalo "Sabres" piedzīvojot zaudējumu.

"Sabres" viesos ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:0, 1:2) zaudēja Bostonas "Bruins", kas pie vismaz viena punkta tikusi nu jau septiņās spēlēs pēc kārtas.

Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes un 24 sekundes, no kurām četras minūtes un 36 sekundes nospēlētas mazākumā. Uzbrucējs pielietoja trīs spēka paņēmienus, reizi bloķēja metienu, vienreiz pazaudēja ripu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderību.

Tikmēr Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 2:3 (2:0, 0:0, 0:2, 0:0, 0:1) "bullīšos" zaudēja Čikāgas "Blackhawks".

Merzļikina konkurents Jonas Korpisalo tika galā ar 28 no 30 pretinieku metieniem, kopumā atvairot 93,3% raidījumu. Soms gan visu spēli līdz galam vārtos nenostāvēja, jo pēc pirmā soda metiena, viņš guva kājas traumu, kā rezultātā atlikušos "bullīšus" atsist mēģināja Elvis Merzļikins.

Latvietis vārtos stājās, kad savu izgājienu veica meistarīgais Patriks Keins. Amerikānis ar vairākām ātrām nūjas pārlikšanas kustībām nomānīja Merzļikinu un ar lāpstiņas neērto pusi raidīja ripu augšējā vārtu stūrī. Nākamo un arī izšķirošo metienu izpildīja Neitans Gerbe, kurš "bullīti" izpildīja ļoti līdzīgā manierē kā Keins, taču viņa mestā ripa atdūrās pret vārtu stabu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu