Kulinārais blogeris un "YouTube" video veidotājs Pipars jeb Rojs Puķe ir pazīstams ne tikai ar savu harismātisko personību un gardajām receptēm, bet arī dažādām labdarības iniciatīvām. Viena no tām arī kļuvusi par iemeslu, kādēļ šis 14 gadus vecais puisis ir kļuvis par vienu no desmit 2019. gada "Latvijas Lepnumiem". Par to, kāda ir bērnība kulinārā ģimenē, kā bija satikt Valsts prezidentu un kā radās soļankas kūka - Pipara sarunā ar portālu "Apollo".
Pastāsti mazliet par sevi - no kuras puses tu nāc, ar ko nodarbojies ikdienā?
Vispār esmu Bauskā dzimis rīdzinieks, taču pēdējos gados dzīvoju Saulkrastos. Tiesa, ir doma atgriezties Rīgā, jo dažādu darbu un projektu dēļ uz galvaspilsētu jābraukā gandrīz vai katru dienu. Mana mamma ir ēdienu stiliste - fotogrāfe un to, protams, izmantoju arī es! Man, ja tā var teikt, ir pašam savs personīgais bloga fotogrāfs. Tētis strādā mārketinga sfērā un vada grila skolu, kurā esmu iesaistīts arī es - mācu bērniem gatavot burgerus.
Vai atceries pirmo reizi, kad palīdzēji pagatavot kādu maltīti vai arī gatavoji pats?
Ļoti labi atceros savu pirmo gatavošanas pieredzi - tie bija makaroni ar sieru, bet stingrā mammas uzraudzībā. Kad man bija pieci gadi, vecāki izveidoja recepšu portālu "bonappetit.lv" un mūsu virtuve sāka vairāk līdzināties fotostudijai - visur bija mazie ceļamkrāni, gaismas, filtri un statīvi. Pirms jebkas mūsu mājās tika apēsts, tas bija jānofotografē.
Vispār, tāda interesanta štelle! Mammai regulāri pasūtīja kāda ēdiena bildi, līdz ar ko pēc tam visu to kompozīciju mēs ēdām pusdienās vai vakariņās. Agrāk man bija mazliet jocīgi skatīties uz to recepšu portālu - tur principā bija dokumentētas mūsu ikdienas brokastis, pusdienas un vakariņas, tikai, protams, "garšīgi sabildētas". Nu jau vairākus gadus šo portālu apsaimnieko cits uzņēmums.