Vīlers ieiet vēsturē kā "Jets" visu laiku rezultatīvākais hokejists

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bleiks Vīlers
Bleiks Vīlers Foto: AP/Scanpix

Bleiks Vīlers sestdien kļuva par Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vinipegas "Jets" visu laiku rezultatīvāko hokejistu.

"Jets" viesos ar rezultātu (2:0, 1:0, 3:0) pārspēja Minesotas "Wild".

Vīlers šajā mačā atzīmējās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli. Viņš "Jets" komandas rindās iekrājis 616 punktus, kas ir par vienu vairāk nekā Iļjam Kovaļčukam, kurš to paveica Atlantas "Thrashers" kreklā.

Divus vārtus uzvarētājiem guva Patriks Laine, bet vēl pa precīzam metienam bija Markam Šeifelem, Nikolajam Ēlersam un Loganam Šo.

Vārtsargs Konors Hellebaiks atvairīja visas jeb 31 pretinieku mesto ripu, trešo reizi sezonā nostāvot "sausā".

Tikmēr Anaheimas "Ducks" viesos ar 6:5 (2:2, 2:2, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ņujorkas "Islanders". Uzvaru nesošais "bullītis" un vārti pamatlaikā bija Jākoba Silfverberja kontā.

Citviet līgas līdere Vašingtonas "Capitals" savu līdzjutēju priekšā ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) guva virsroku pār Tampabejas "Lightning". Uzvaras vārtus sešas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Dmitrijs Orlovs.

Citā spēlē Stenlija kausa fināliste Bostonas "Bruins" mājās ar 3:4 (0:0, 2:1, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Nešvilas "Predators". Nepilnu minūti pirms papildlaika beigām uzvaru izrāva Raiens Eliss, bet pamatlaikā ar diviem vārtiem viesiem izcēlās Romāns Josi, kamēr mājiniekiem divreiz nekļūdīgs bija Patriss Beržerons.

Turpretī uzvaru svinēja Stenlija kausa čempione Sentluisas "Blues", kas izbraukumā ar 5:2 (0:0, 2:2, 3:0) guva virsroku pār Sanhosē "Sharks". Divus vārtus uzvarētājiem guva Alekss Pjetrandželo.

Tāpat uzvaru izcīnīja Floridas "Panthers", kas viesos ar 4:2 (1:0, 1:0, 2:2) apspēlēja Karolīnas "Hurricanes". Viesiem ar vārtiem un rezultatīvu piespēli trešajā periodā atzīmējās Žonatans Iberdo.

Tikmēr ceturto panākumu pēc kārtas izcīnīja Toronto "Maple Leafs", kas mājās ar 4:1 (0:0, 1:0, 3:1 uzveica Detroitas "Red Wings". Toronto komandā pa diviem vārtiem guva Zeks Himens un Ostons Metjūss.

Vēl sestdien Edmontonas "Oilers" mājās ar 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) uzvarēja Monreālas "Canadiens", bet Čikāgas "Blackhawks" izbraukumā ar 5:3 (0:1, 1:2, 4:0) pieveica Kolorādo "Avalanche".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" viesos ar 1:4 (0:2, 1:1, 1:2) atzina Vankūveras "Canucks" pārākumu, pārtraucot četru uzvaru sēriju.

Citā spēlē uz rezervistu soliņa palika vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 5:1 (2:1, 1:0, 2:0) pārspēja Ņūdžersijas "Devils". Uzvarētājiem divus vārtus guva Olivers Bjorkstrands, bet Merzļikina konkurents par vietu "Blue Jackets" vārtos Jonass Korpisalo atvairīja 21 no 22 pretinieku mestajām ripām. Somu vārtsargs tika atzīts par spēles trešo spožāko zvaigzni. 

Tikmēr joprojām izsaukumu no Amerikas Hokeja līgas (AHL) nav saņēmis uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Otavas "Senators" savā laukumā ar 4:5 (0:1, 3:2, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Filadelfijas "Flyers".

Vēl Zemgus Girgensons sestdien laukumā pavadīja 18 minūtes un 19 sekundes, kas ir uzbrucēja lielākais spēles laiks šosezon, un par spīti negatīvam +/- rādītājam sekmēja savas pārstāvētās komandas Bufalo "Sabres" panākumu. "Sabres" savā laukumā ar 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) pārspēja Losandželosas "Kings", pārtraucot triju pēc kārtas zaudētu maču sēriju.

Austrumu konferencē vadībā ar 57 punktiem 37 spēlēs ir Vašingtonas "Capitals", bet Rietumos līderpozīcijā ar 52 punktiem 37 cīņās ir Sentluisas "Blues".

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņā triumfēja Sentluisas "Blues", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Bostonas "Bruins", pirmo reizi vēsturē tiekot pie prestižās trofejas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu