NBA paredz samazināt regulārās sezonas spēļu skaitu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ādams Silverss
Ādams Silverss Foto: AFP / Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija sestdien publiskojusi paredzētās izmaiņas turnīra norisē, kuru vidū ir arī regulārās sezonas saīsināšana līdz 78 mačiem un pirmsizslēgšanas turnīra jeb "play-in" spēļu ieviešana, ziņo līga savā interneta mājaslapā.

NBA izsūtījusi klubiem paredzamās izmaiņas turnīra norisē no 2021./2022.gada sezonas, ieskaitot 78 spēļu garu regulāro sezonu.

Citi priekšlikumi paredz atsevišķa turnīra norisi NBA regulārās sezonas ietvaros ar atsevišķu balvu fondu, kā arī iespēju iekļūt izslēgšanas spēļu astotniekā desmit labākajām katras konferences komandām pēc regulārā turnīra rezultātiem jeb "play-in" turnīru.

Sezonas sākuma turnīrs paredzētu astoņas spēles katras divīzijas ietvaros - pa mačam ar katru no četriem pretiniekiem savā laukumā un viesos -, kas notiktu aptuveni no 2021.gada 24.novembra līdz 11.decembrim. Šīs spēles tiktu ieskaitītas arī regulārās sezonas kopvērtējumā.

13. un 14.decembrī sešu divīziju uzvarētāji un divu speciālo ielūgumu saņēmēji aizvadītu ceturtdaļfinālus, bet pusfināli un fināls notiktu 16. un 18.decembrī Lasvegasā. Uzvarētāju komandas spēlētāji tiktu pie 15 miljonu dolāru (13,5 miljoni eiro) sadalīšanas, bet treneru kolektīvs - pie 1,5 miljoniem (1,35 miljoni eiro). NBA piebilst, ka iespējami arī citi bonusi četrām labākajām komandām.

Savukārt "play-in" sekotu regulārās sezonas turnīram, kas beigtos sestdienā - nedēļu pirms izslēgšanas spēļu sākuma pretēji iepriekš pierastajai sistēmai, kad regulārā sezona beidzas trešdien.

Plānots, ka pa sešām labākajām abu konferenču komandām uzreiz iekļūst izslēgšanas turnīrā. Septītās un astotās vietas ieguvēju mača uzvarētājs ieņem septīto vietu izslēgšanas spēlēs, bet devītās un desmitās vietas mača uzvarētājs par astoto vietu "play-off" turnīrā cīnītos ar septītās un astotās vietas ieguvēju mača zaudētāju.

Izslēgšanas spēļu turnīrā pirmās divas kārtas aizritētu kā līdz šim, bet, atliekot četrām komandām, tās tiktu atkārtoti izsētas, vadoties no rezultātiem regulārajā sezonā.

Šos jauninājumus līga paredz ieviest, sākot ar 2021./2022.gada sezonu. Sākumā tos izmēģinās vienā sezonā ar tiesībām jauninājumus turpināt arī nākamajās sezonās. Par jauninājumu ieviešanu 2020.gada aprīlī lems NBA valde.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu