Skābēti kāposti
Sava augstā skābuma dēļ šis kāpostu veids ir īpaši bīstams cilvēkiem ar paaugstinātu kuņģa skābes līmeni, aizkuņģa dziedzera problēmām, kā arī tiem, kas sirgst ar nieru mazspēju, žultsakmeņiem un hipertensiju.
Šajā pārtikas produktā tāpat arī ir paaugstināts sāls līmenis - cilvēkiem, kuriem tas var radīt veselības problēmas, no sākuma šie kāposti būtu kārtīgi jānoskalo.
Briseles kāposti
Mazliet eksotiskie Briseles kāposti ir bīstami cilvēkiem, kuri lieto antikoagulantu preparātus - zāles, kas kavē asins recēšanu. Šajos kāpostos ir paaugstināts K vitamīna daudzums, kas var kavēt zāļu iedarbību. Ir reģistrēti gadījumi, kuros šī kombinācija noved pie letāla iznākuma.
Pekinas jeb Ķīnas kāpsots
Kraukšķīgais Pekinas kāposts visbīstamākais ir bērniem, kas nav sasnieguši gada vecumu un cilvēkiem, kas cieš gāzu uzkrāšanās zarnu traktā. Svaigā veidā šis dārzenis var saasināt veselības problēmas arī cilvēkiem, kas cieš no gastrīta, pankreatīta un hroniskas caurejas.
Brokoļi
Jā - arī popkultūras kronētais "visveselīgākais dārzenis", brokolis, var būt kaitīgs! Īpaši jāuzmanās ar ūdeni, kurā vārīti brokoļi - tajā būs izšķīdis guanīns un adenīns, cilvēka organismam kaitīgas vielas. Šī iemesla dēļ brokoļus nekad nevajadzētu pievienot dārzeņu buljoniem un zupām. Šīs vietas negatīvi reaģē arī uz cepšanu taukos, veidojot kancerogēnas vielas.