Jaunākā informācija nogalinātā advokāta Bērziņa lietā (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Mārupē bruņotas laupīšanas laikā nogalinātā advokāta un bijušā tiesneša Ulda Bērziņa slepkavām izdevies aizbēgt, pirmdien, 22. jūlijā, komentējot notikušo sacīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Sākotnējā informācija liecina, ka 1972. gadā dzimušais Bērziņš mājās pārsteidzis laupītājus maskās un notikušais, visticamāk, nav saistīts ar advokāta darbību. Taču Grišins medijiem norādīja, ka šāvieni tika raidīti bojāgājušā Bērziņa virzienā. 

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, laupītāji mājās bija ielauzušies ap plkst. 22.30 un sasējuši 1940. gadā dzimušo sievieti, kas atradusies mājās viena.

Bērziņš miris slimnīcā svētdien, 21. jūlijā, plkst. 3.25. 

Laupītājiem no notikuma vietas izdevies aizbēgt, un patlaban norit aktīva noziedznieku meklēšana, uzsvēra Grišins, piebilstot, ka kriminālpolicija strādā intensīvā režīmā. Laupītāji bijuši maskās. Policija patlaban neatklāj, ko nozieguma laikā laupītājiem izdevies nolaupīt.

"Ir pavedieni, mēs strādājam," norādīja Grišins.

Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 117.panta, proti, saistībā ar slepkavību pastiprinošos apstākļos. Grišins skaidroja, ka sods par šādu noziegumu var būt arī mūža ieslodzījums. Policija patlaban neizskata versiju par to, ka advokāts būtu nogalināts savas profesionālās darbības dēļ.

Noziegumā izmantotais ierocis notikuma vietā nav atrasts. Ieroča veids tiks skaidrots ekspertīzē, pauda Grišins.

Grišins uzsvēra, ka šis "nenoliedzami ir ārkārtējs gadījums", piebilstot, ka šis ir šogad pirmais bruņotas laupīšanas gadījums Latvijā.

Bojāgājušā tuvinieki lūdz cienīt viņu tiesības uz privātumu. 

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka toreizējais Administratīvās apgabaltiesas tiesnesis Bērziņš advokāta zvērestu nodeva 2008. gadā.

Jau ziņots, ka pēdējais gadījums Latvijā, kad nogalināts advokāts, notika pērn maijā. Toreiz, 2018. gada 30. maija rīta, tika nošauts advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem.

Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu