Cik par dalību Vimbldonas čempionāta jaukto dubultspēļu finālā nopelnīja Ostapenko? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmo reizi savā karjerā sasniedza prestižā Vimbldonas čempionāta jaukto dubultspēļu finālu, kurā gan nācās atzīt zaudējumu. Cik lielu prēmiju no turnīra organizatoriem saņēma latviete? 

Ostapenko pārī ar zviedru Robertu Lindstedu fināla cīņā ar 2-6, 3-6 pārliecinoši piekāpās sacensību astotajam numuram Latišai Čanai no Taivānas un horvātam Ivanam Dodigam, kuri vēl jūnijā kopā uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā.

Šī bija pirmā reize, kad Ostapenko spēlēja Vimbldonas jaukto dubultspēļu finālā. Pirms tam viņa līdz pusfinālam bija tikusi arī pirms trim gadiem.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, kādu naudas summu Vimbldonas čempionātā saņēma Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova. Jāpiemin, ka prēmijas vērtība krietni atšķiras no dubultspēļu un vienspēļu sasniegumiem. Pāra sacensībās iegūtā summa tiek dalīta uz abiem sportistiem. 

Galerija: Aļona Ostapenko 

Jaukto dubultspēļu uzvarētāji savā starpā sadalīja 116 000 mārciņu (129 tūkstoši eiro). Savukārt fināla zaudētājiem nācās sadalīt 58 000 mārciņu (64,5 tūkstoši eiro). Tas nozīmē, ka Ostapenko no dalības finālā saņēma aptuveni 32,3 tūkstošus eiro.  

Ostapenko šī gada Vimbldonas čempionātā startēja arī vienspēlēs un klasiskajās dubultsacensībās. Abās šajās sacensības latviete nespēja pārvarēt pirmo kārtu, taču par dalību tajās arī tika saņemta prēmija no turnīra organizatoriem. 

Par dalību vienspēļu pirmajā kārtā Ostapenko saņēma 50 tūkstošus eiro, savukārt par dalību klasiskajās dubultsacensībās - 6,7 tūkstoši eiro. 

Kopumā latviete šī Vimbldonas turnīra ietvaros saņēma 89 tūkstošus eiro. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu