"Neiespējamā misija" ASV ūdeņos - pārtverta kontrabandistu zemūdene ar septiņām tonnām kokaīna (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

ASV Krasta apsardze publicējusi video, kurā redzama zemūdenes tvarstīšana. Fiksētie kadri pārspēj pat dažu labu Holivudas grāvēju. Gala rezultāts bijis veiksmīgs - konfiscētas vairāk nekā septiņas tonnas kokaīna, vēsta raidorganizācija CNN.

Video uzņemts 18. jūnijā Klusajā okeānā.

Video redzams, kā Krasta apsardzes karavīri traucās pakaļ daļēji iegremdējamai narkotiku kontrabandistu zemūdenei, kliedzot, lai tā apstājas.

Video: ASV Krasta apsardze tvarsta zemūdeni ar septiņām tonnām kokaīna

Tā kā noziedzniekiem padoties nenāca ne prātā, karavīri ķērās pie radikālākām metodēm.

Viņi no Krasta apsardzes kuģa uzlēca uz zemūdenes un ar spēku atvēra tās lūku.

Pēdējos četros gados Centrālamerikas un Dienvidamerikas narkokarteļi arvien vairāk izmanto daļēji iegremdējamās zemūdenes, lai nogādātu savu produkciju citās valstīs.

Tās uzbūvēt ir dārgi un sarežģīti, taču ieguldījums atmaksājas - noziedzības apkarotāji šādas zemūdenes tikpat kā nekad nepamana, ja iepriekš nav noplūdušas ziņas par plānoto maršrutu.

"Tās saplūst ar fonu," skaidro Krasta apsardzes kapteiņleitnants Stīvens Brikijs. "Lielākā daļa atrodas zem ūdens, tāpēc to ir grūti pamanīt. Tās krāso zilas, lai saplūstu ar ūdens krāsu."

Zemūdenes notveršana ir sarežģīta pat tad, kad tā tikusi pamanīta. Karteļu būvētās zemūdenes spēj dažu minūšu laikā nogrimt dzelmē un iznīcināt pierādījumus, bet paši kontrabandisti paļaujas uz to, ka Krasta apsardze neļaus viņiem noslīkt.

ASV Krasta apsardze lēš, ka tai izdodas notvert tikai apmēram 11% no visām šāda tipa zemūdenēm.

Video redzamajā gadījumā zemūdeni pamanīja no Krasta apsardzes lidaparāta un nodeva informāciju uz zemes esošajiem kolēģiem, kuri kontrabandistiem pa pēdām izsūtīja divas laivas.

Zemūdenē atradās pieci cilvēki, kuri tika aizturēti.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu