PVD aicina neaizmirst, ka drošības pasākumi jāievēro arī gatavojot. Vispirms jau tas attiecas uz higiēnu - pirms gatavošanas, kā arī pēc darbošanās ar jēlproduktiem, tualetes apmeklējuma un kontakta ar dzīvniekiem, noteikti jānomazgā rokas.
Izmantojot saldētus pārtikas produktus, tie būtu jāatkausē ledusskapī, tekošā aukstā ūdenī vai mikroviļņu krāsnī. Atkausēt vajadzētu tik pārtikas produktu, cik plānots izlietot, jo atkārtoti tos sasaldējot, pasliktinās garša, krāsa, konsistence un citas īpašības, kā arī uzturvērtība.
Tikmēr karsto ēdienu vajadzētu pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas vai arī tas jāuzglabā karstumā no 60 īdz 65 grādiem pēc Celsija ne ilgāk kā divas stundas, vai arī strauji jāatdzesē un jānovieto aukstumā.
Vajadzētu izvairīties no ēdienu atkārtotas sildīšanas, taču, ja to dara, tad ne biežāk kā divas reizes, jo tā ēdiens zaudē kvalitāti, turklāt tas vairs nebūs arī tik drošs. Ēdiens atkārtoti jāsilda vismaz 75 grādu pēc Celsija temperatūrā.
Mērces, kuru gatavošanā izmantots krējums un majonēze, salātiem jāpievieno neilgi pirms ēdiena celšanas galdā.
Tāpat PVD atgādina, ka salātus, kuriem pievienots krējums, kā arī kulinārijas izstrādājumus vajadzētu gatavot tik daudz, cik plānots apēst. Ja tomēr pagatavots vairāk nekā nepieciešams, tad uz galda tos vajadzētu likt pakāpeniski, vienu daļu, atstājot ledusskapī. Arī tad, ja no mielasta kaut kas paliek pāri, tas obligāti jāievieto ledusskapī un jāizlieto nākamās dienas laikā.
PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.