Kivičs meties virsū Račam, Būmeisteram, Reinikam un citām slavenībām: Visi lien viens otram vienā vietā (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ kivicsskulme

Skandalozais mūziķis Andris Kivičs pēdējā laikā sociālajos tīklos asi izsaka kritiku Latvijas drukātajai presei un interneta portāliem, kuri aizskāruši jautājumus par mūžībā aizgājušo mūziķi Valteru Frīdenbergu. Tagad Kivičs meties publiski paust kritiku ne vien medijiem, bet arī dažādām pašmāju slavenībām. 

Kivičs savā ierakstā vērsies pie tādiem Latvijā zināmiem ļaudīm kā Guntars Račs, Elita Mīlgrāve, Kārlis Būmeistars un Lauris Reiniks. Kā apgalvo Kivičs, gan Freimani, gan Frīdenbergu pēc viņu nāves "izķidāja pēc pilnas programmas par visu pēc kārtas". 

"Tā īsti nezin, ko Eiroparlamentā paveikušais Eiroparlamenta ierēdnis Kārlis Būmeisters nedēļu pēc Valtera nāves jaunu kopīgi nepaspēto gabalu publicēt var (kas, starp citu, ir šovbizness), bet iestāties pret debilajiem medijiem par savu čomu nevar.

Skaidrs ir tas, ka visi lien viens otram vienā vietā, lai, galvenais, nebūtu skandālu, nebojātos tēls (jo latviešiem galvenais, lai viss ir smuki un mierīgi), nebūtu trokšņa un viss pa mierīgo ar dzeltenajiem.

Tā kā man mana reputācija nav pārāk svarīga (es nevadu valsti un neoperēju sirdis, bet dziedu par dzīvi), tad agresīvs, uzbraucošs un tāds "kuram atkal kaut kas nepatīk", būs Andris Kivičs," rakstīja mūziķis. 

Sevi aizstāvēt komentāros nekavējās pašmāju mūziķis un dzejnieks Guntars Račs: "Andri, vai tas tiešām ir tas, kas tevi tagad satrauc? Tevi satrauc tas, ko mēs darām vai nedarām? Tev patiešām nav nekā cita par ko domāt? Kaut kā neticas."

Račs piebilda, ka labākais, ko var izdarīt draugu labā, ir paklusēt un parūpēties, lai viņu atstātais mantojums - dziesmas un dzeja, netiktu aizmirsta. "Lai tev jauka diena un nedomā tik daudz par mums, dari savas lietas."

Uz šādu komentāru arī Kivičs nepalika atbildi parādā, norādot, ka viņam Spānijā ir daudz darāmo darbu, taču, tā kā viņš ir spontāns, ja kaut kas "aizķēris" viņa dvēseli, tad klusēšana nenotiks. "Kamēr mēs uzskatīsim, ka aizgājēju cieņas aizstāvēšana ir "lekšanās", nevis cieņas un veselā saprāta jautājums, tikmēr mēs arī būsim tur, kur esam. Bet tur mēs esam, jo galvenais, lai viss ir mierīgi un smuki. Spāņiem, piemēram, tā nav. Te tomēr cilvēki par taisnību stāv."

Daži komentētāji gan norādīja, ka Kivičs ar šādiem ierakstiem pats pievērš sev nevajadzīgu uzmanību un publiski neliek mierā aizgājušo mūziķu piemiņas, taču drīz vien šie komentāri pie ieraksta tika dzēsti. 

Mārtiņš Freimanis mūžībā devās 2011. gada janvārī, būdams 33 gadus vecs, savukārt Valters Frīdenbergs pēc cīņas ar vēzi nomira pērnā gada oktobrī. 

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu