Cik par iekļūšanu Pasaules boksa supersērijas finālā nopelnījis Briedis? (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Sestdien, 15. jūnija vakarā, "Arēnā Rīga" norisinājās otrās sezonas pusfināla cīņa pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem). Ringā tikās Mairis Briedis un polis Kšištofs Glovackis - uzvaras laurus trešajā raundā plūca pašmāju bokseris Briedis. Kādu naudas summu ir nopelnījis latviešu sportists, pateicoties iekļūšanai finālā?

Dueļa norise gan tiek vērtēta pretrunīgi, jo otrajā raundā Briedis pēc sitiena pa pakausi atbildēja ar spēcīgu sitienu ar elkoni pa Glovacka žokli. Turklāt otro reizi viņš poli nokautēja, kad vairākas reizes bija atskanējis otrā raunda beigu zvans.

Taču, cik ienesīga bija Brieža uzvara pusfinālā? 

Polijas medijs TVP pirms cīņas ziņoja, ka supersērijas pusfinālu uzvarētāji saņems pa miljonam ASV dolāru katrs. Turnīra idejas autors un rīkotājs Zauerlands Latvijas žurnālistiem sacīja, ka summa varētu pārsniegt vienu miljonu.

​Tas nozīmē, ka iekļūšana finālā latviešu bokseri ir padarījusi par vismaz vienu miljonu dolāru (887,7 tūkstoši eiro) bagātāku.  

Galerija: Briedis iekļūst Pasaules boksa supersērijas finālā

Pateicoties uzvarai, Briedis ir iekļuvis Pasaules boksa supersērijas finālā, kur viņa pretinieks būs Kubas bokseris Juniers Dortikoss. Neoficiāli jau izskanējis, ka pastāv varbūtība, ka turnīra fināls varētu tikt rīkots Rīgā. 

Dortikoss savā īpašumā pēc cīņas ar Tabiti ieguva IBF čempiona jostu, kamēr Briedis tika pie WBO jostas, tiesa, pēc cīņas tā viņam netika pasniegta. 

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu