Somijā aizturēts igaunis ar nelegāli ievestiem kucēniem. Kontrabandas suņi tikuši iemidzināti (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Helsingin poliisilaitos / Facebook

Pagājušajā svētdienā, 9. jūnijā, Somijas Muita aizturēja Igaunijas pilsoni, kura automašīnā tika atrasti astoņi kucēni. Visi kucēni tika iemidzināti, jo viņiem nebija nepieciešamo dokumentu un izziņu par vakcināciju un veselības stāvokli, vēsta ziņu portāls "Postimees".

Aizturētais 50 gadus vecais vīrietis plānojis pārdot kucēnus Somijā, vēsta Somijas vietējais ziņu portāls "Yle".

Saskaņā ar muitas komisāres Annas Hietalas teikto, viņam nebija dokumentu par suņiem, kā arī kucēniem nebija mikročipu un dzīvnieku pases, kas ir nepieciešamas mājdzīvniekiem, ceļojot Eiropas Savienībā.

"Suņus nācās iemidzināt, jo tie varēja būt bīstami gan cilvēku, gan citu dzīvnieku veselībai,"

sacīja Hietala un piebilda, ka aizdomās turētais vīrietis arī iepriekš bijis šķērsojis Somijas robežu ar suņiem bez dokumentiem.

Foto:  Nelegālie kucēni / Facebook

Nelegālu dzīvnieku ievešana Somijā tiek nopietni kontrolēta. Pieaugošā mājdzīvnieku popularitāte ir atdzīvinājusi nelegālo biznesu.

Kontrabandisti cenšas ļoti bieži šķērsot pāri robežai ar nelegālajiem mīluļiem. Ir arī tādi, kuriem, acīmredzot, ir visas nepieciešamās pases un medicīniskās izziņas, bet daudzi no šiem dzīvniekiem tiek audzēti kucēnu rūpnīcās Krievijā, lai pārdotu uzticamiem pircējiem par zemu cenu.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu