Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Vērmanes dārzā pulcējas alus mīļotāji. Sācies ikgadējais alus festivāls "Latviabeerfest" (2)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vērmanītī sākas ikgadējais alus festivāls «Latviabeerfest»
Vērmanītī sākas ikgadējais alus festivāls «Latviabeerfest» Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Trešdien, 22. maijā, Rīgā, Vērmanes dārzā, ar svinīgu atklāšanu sācies ikgadējais alus festivāls "Latviabeerfest". 

Līdz 26. maijam Vērmanes dārzā Rīgā norisināsies Baltijas vērienīgākie alus svētki - "Latviabeerfest 2019", kurā pašmāju un ārvalstu brūveri ļaus iepazīt gan tradicionālās, gan meistaralus garšas.

"Latviabeerfest 2019" iesildīšanās pasākums neformālā gaisotnē norisinājās jaunākajā Rīgas alus baudīšanas vietā - krogā "Miezis un kompānija".

Andrejs Šikors, 9. starptautiskā alus festivāla "Latviabeerfest 2019" direkcijas vadītājs klātesošajiem vēstīja par šogad gaidāmo festivāla programmu visai ģimenei.

"Būsim kopā! Tāds ir "Latviabeerfest" moto šogad. Tas ir aicinājums būt kopā ar mīļajiem un tuvajiem cilvēkiem sev apkārt. Vēlos aicināt ikkatru tā apmeklētāju baudīt dzīves košumu, tik bagātīgās garšas un mūzikas skaņas, kā arī gūt fantastiskus piedzīvojumus ģimenes, draugu vai paziņo lokā. Alus jau izsenis ir vienojis cilvēkus, paaudzes, tuvākas un tālākas vietas pasaulē. Tas ir mūsu nacionālais dzēriens, tā ir eksportprece, kas veido Rīgas un Latvijas atpazīstamību tālu aiz mūsu valsts robežām," tā Andrejs Šikors.

Foto: Vērmanītī sākas ikgadējais alus festivāls "Latviabeerfest"

Alus mūsdienās nav vairs vienkāršs dzēriens, ko patērēt mājās vai krogā, līdzīgi kā ar cita veida dzērieniem un ēdieniem, mūsdienās arī alum ir izteikta brūvēšanas un baudīšanas kultūra.

Runa vairs nav par dzērienu, bet par pieredzi, kas veidojas no dažādām garšām un sajūtām alus malkošanas vietās. Pats dzēriens, kā arī tā baudīšanas veids ir kļuvis par nozīmīgu pilsētu un valstu atpazīšanās zīmi.

Vita Jermoloviča, "Live Rīga" valdes priekšsēdētāja atzīst, ka: "Rīgas pilsēta ir gandarīta par lielajiem un skaistajiem svētku pasākumiem, kas tiek rīkoti ar privāto iniciatīvu, jo šie svētki nes pilsētas vārdu pasaulē. Mūsu pilsētas un valsts atpazīstamību veicinām ar mākslas, sporta un kultūras pasākumiem. Mazie alus brūži, craft beer kultūra, kafejnīcas, tas viss ne tikai veicina vietējo biznesa vidi, bet arī attīsta tūrismu Rīgā. Tāpēc esam gandarīti par šo festivālu kā svētkiem un tradīciju, kas Rīgas vārdu iznes tālāk pasaulē."

Festivāla nozīmīgumu ekonomikai un tūrisma attīstībai uzsver arī Vladimirs Barskovs, Latvijas Alus Darītāju Savienības valdes priekšsēdētājs: "Alus nozarē jau runājam, ka alus ir vienīgais nacionālais dzēriens. Vēlos teikt paldies festivāla organizatoriem, jo šī ir lieliska un svarīga iespēja alus darītājiem sevi parādīt publiski un stāstīt par savu produkciju gan vietējam patērētājam, gan arī ārzemju viesiem. Šis festivāls ir lieliska iespēja aicināt tūristus apmeklēt Rīgu un Latviju."

Ierasta tradīcija katru gadu ir nodot simbolisko alus muciņu piepildīšanai kādam no Latvijas brūvētājiem.

Šogad muciņa tika nodota "Rēzeknis Bryuvers" alus brūvētājiem, kam tā ir jāpiepilda līdz 22. maijam, kad to atvērs un tukšos festivāla pirmajā dienā Vērmanes dārzā. "Rēzeknis Bryuvers" kā pirmās muciņas piepildītājs izvēlēts, jo šogad uzņēmums veicis uzsācis jaunu attīstības posmu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu