Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Kartupeļu mafini ar sieru un bekonu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Dobeles Dzirnavnieks

Brokastis vai vakariņas - kartupeļu mafini būs garda un sātīga izvēle jebkurai ēdienreizei.

Tev būs nepieciešams:

  • 1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" kartupeļu pankūku maisījuma
  • 100 g kviešu miltu
  • 300 ml piena
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 ola
  • 60 ml eļļas
  • 60 g sviesta
  • 1/2 tējk. sāls
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 250 g "Krievijas" siera
  • 200 g bekona šķēlīšu

Traukā sajauc sauso kartupeļu pankūku maisījumu ar kviešu miltiem, cepamo pulveri, sāli, gabaliņos sakapātām bekona šķēlītēm un sarīvētu sieru.

Citā traukā samaisa izkausētu sviestu ar eļļu, skābo krējumu, pienu un olu.

Abu trauku saturu sajauc kopā un atstāj ievilkties 10 minūtes. Pagatavoto mīklu pilda papīra formiņās, tās pildot gandrīz pilnas.

Mafinus gatavo 190°C sakarsētā cepeškrāsnī 35 līdz 40 minūtes,  pasniedz siltus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu