Pirmo darba dienu šodien, 1. februārī, aizvada koncepta restorāns, kurā ēdienus un dzērienus klienti var baudīt par pašizmaksas cenām. Pusstundu pirms restorāna atvēršanas portāls "Tvnet" ielūkojās restorāna "virtuvē" un uzdeva pāris jautājumus tā vadītājai Inesei Vīcupai.
Ēdieni par pašizmaksu - Rīgā durvis ver jauna koncepta restorāns (10)
Ik pa laikam restorānā ieklīst arī pa kādam apmeklētājam, kurš nācis uz atvēršanu pulksten 15, kā norādīts restorānā "Facebook" lapā. Diemžēl darbi neesot ritējuši tik ātri kā gribētos, un apmeklētāji tiks ielaisti no pulksten 16.
Tomēr restorāna vadītāja Inese Vīcupa ir optimistiska: "Jāpieslēdz tikai picas krāsns, un būsim gatavi!"
Jau rakstījām, ka februāra pirmajās dienās durvis vērs restorāns, kurā daudzveidīgus ēdienus un dzērienus klienti varēs baudīt par pašizmaksas cenām. "Atvērts" – tas ir restorāns ar vīziju, ka klientam jāmaksā tikai par maltīti. Koncepta izstrādē ieguldīti 65 000 eiro, un viens no koncepta autoriem Pēteris Ozols apliecina, ka jaunā restorāna atvēršana Latvijā ir tikai pirmais solis iecerētā koncepta attīstībā.
"Apzināmies, ka restorānu un ēdināšanas industrija darbojas pēc viena pārbaudīta biznesa modeļa, bet ir pienācis laiks iepazīstināt šo sfēru ar citādāku pieeju," tā viens no jaunā restorāna koncepta autoriem Pēteris Ozols.
Tiek solīts, ka kvalitātes latiņa saglabāsies augstā līmenī – liela daļa piegādātāju būs tie paši, kas produktus piegādā arī citiem vadošajiem restorāniem, un viesi par pašizmaksas cenu un ieejas maksu varēs baudīt restorāna standartiem atbilstošu maltīti.
Restorāna ēdienkarte ir izstrādāta kopā ar šefpavāru Romanu Uglanicu. Šefpavārs 2013. gadā atzīts par Latvijas gada pavāru un savu profesionālo pieredzi ir uzkrājis gan prestižos pašmāju restorānos, gan ārvalstīs, piemēram, ASV un Zviedrijā.
"Man vienmēr ir bijuši augsti standarti attiecībā uz ēdienu, ko piedāvāju klientiem, tāpēc šīs augstās prasības saglabāšu arī godīgas cenas restorānā "Atvērts". Ikviens ēdienkartē iekļautais ēdiens ir mūsu vizītkarte, tāpēc prieks, ka viesiem mūsu labākā maltīte būs pieejama par godīgu un adekvātu cenu," norāda šefpavārs.
Lai gan inovatīvais restorāns atrodas Vecrīgas sirdī, cenas krasi atšķirsies no tā, ko iespējams redzēt citur. Piemēram, kafija, kas Vecrīgā parasti maksā vidēji 2,50 eiro, šeit tiks piedāvāta par 0,48 eiro, deserti ierasto aptuveni 4 eiro vietā maksās 1,60 – 1,80 eiro, savukārt burgeru cena būs nevis 6-8 eiro, bet gan 3-4 eiro.