Koriandrs – tā sēklu eļļa novērš spazmas un atslābina gremošanas orgānu muskulatūru.
Ingvers – novērš gāzu uzkrāšanos un spazmas vēdera dobumā, mazina nelabumu, paātrina vielmaiņas darbību, kā arī veicina sāta sajūtu.
Ķiploks – uzlabo tauku šķelšanu un izvadīšanu no organisma.
Kanēlis – regulē insulīna līmeni asinīs, paātrina vielmaiņas darbību.
Ķimenes – palīdz mazināt vēdera uzpūšanos, samazina rūgšanas procesus zarnās, nomierina spazmas, novērš gāzu uzkrāšanos, atraugas, pārēšanās sajūtu.
Rozmarīns un kardamons – šie abi garšaugi palīdzēs novērst vēdera uzpūšanos.
Piparmētru tēja – novērš gāzu uzkrāšanos, mazina kuņģa un zarnu trakta darbības traucējumus.
Kumelīšu tēja – būs piemērota, lai mazinātu vēdera uzpūšanos un spazmas, uzlabotu gremošanas sistēmas darbību, veicinātu žults izdalīšanos.
Ingvera tēja – novērš sliktu dūšu, atslābina kuņģa muskuļus, mazina gāzu veidošanos un vēdera pūšanos, kā arī stimulē un paātrina vielmaiņas procesus.
Ķimeņu tēja – palīdz mazināt smaguma sajūtu, kad ieēsts par daudz un ēdiens bijis par smagu un treknu, novērš gāzu veidošanos.
Citroni – uzlabo gremošanu, stimulē gremošanas sulu sekrēciju, mazina vēdera uzpūšanos, nelabumu, grēmas un aizcietējumus. Citrona lielākā priekšrocība ir tā spēja veidot sārmainu vidi organismā. Lai arī citrona garša ir skāba, tomēr gremošanas procesā veidojas sārmaina viela (citrāts), kas piešķir veselīgu sārmainību organisma iekššūnu šķidrumam. Ne velti citrons ir plaši izplatīts kulinārijā kā saldu, tā sāļu ēdienu gatavošanā, turklāt tam ir arī dažādas citas priekšrocības, piemēram, spēja mazināt eļļainu garšas sajūtu – tāpēc to plaši izmanto dažādās salātu mērcēs.