"Atceros, ka reiz bērnudārzā pusdienās atkal bija tā zupa un es bēgu prom no mūsu grupiņas slēpties. No piena zupas toreiz izvairījos, bet pēc tam gan dabūju pamatīgu brāzienu," smejas pavāre.
Helēna Krusimega arī ir pavāre, tikai Kiprā, kur viņa dzīvo jau 12 gadus. "Kaut kad bērnudārzā man bija slikta dūša un es vēmu, jo apēdu putukrējumu," atceras sieviete. "Kopš tās reizes es tam vairs neesmu pieskārusies."
Tagad Helēna domā, ka varbūt bērnībā tas tomēr bija skābais krējums, bet, par spīti tam, attiecības ar putukrējumu nav uzlabojušās.
"Man putukrējums riebjas! Un man pat neriebjas zivju eļļa! To es dzeru kapsulās."
Pavāre atklāj, ka nevienas citas bērnības ēdiena traumas viņai neesot, vai vismaz viņa tās neatceras.
Monika Ruda, kura strādā ar komunikāciju saistītā nozarē, atklāj, ka viņas pirmā un vienīgā traumatiskā pieredze, saistībā ar ēdienu, arī notika bērnudārzā.
"Reiz bērnudārzā pusdienās izēdu visu zupu, bet vārītos burkānus, kas bija sagriezti lielās ripās, atstāju šķīvja maliņā. Audzinātājai tas nepatika un viņa lika man tos visus apēst."
"Vēl šodien atceros, kā sēžu pie šķīvja un cenšos norīt tos milzīgos burkānu gabalus," ar pārdzīvojumiem dalās Monika.
"Gadu gaitā esmu iemācījusies ar vārītiem burkāniem rīkoties tā, lai man tie garšotu, bet zupai es nekad tos nepievienoju! Varbūt tikai sarīvētus smalkās strēmelītēs, bet ne sagrieztus ripās."