Helovīna svētki ir ne tikai laiks, kad bērni un jaunieši pārģērbjas, radot dažādus baisus tēlus un dodoties pie kaimiņiem lūgt saldumus, bet tajos labi iederas arī dažādi interesanti un ātri pagatavojami ēdieni.
Gardas un košas idejas Helovīnu ballītes galdam
“Tradicionāli Helovīna svētkos goda vieta tiek atvēlēta izgrebtam ķirbim.
Ķirbja mīkstumu var izmantot dažādu ēdienu, piemēram, kēksa vai mafinu cepšanai. Garšīgas ir krāsnī ceptas ķirbja šķēles ar garšvielām.
Ēdienkarti var papildināt arī ar ātri un viegli pagatavojamām uzkodām – dārzeņiem, Dip mērcītēm, Tex Mex ēdieniem.
Piemēram, papriku var izgrebt līdzīgi kā ķirbi, iegriežot acu un mutes formu, bet tukšo vidu pildot ar burkānu, seleriju nūjiņām.
Var arī ēdienu attiecīgi noformēt mazliet baisā Helovīna stilā, piemēram, izvēloties cepumus vai piparkūkas pagatavot ar skeletu zīmējumu.
Turklāt tos var sagatavot jau pirms Helovīna svētkiem, izmantojot balto glazūru skeleta kaulu uzzīmēšanai, šokolādes bumbiņas acu vietā, kā arī šokolādes skaidiņas zobu un pirkstu vietā.
Šis vakars var būt īstais, lai kopā ar ģimeni, draugiem dekorētu un izceptu apaļas picas ķirbju formā ar paprikas acīm un muti. Dažādo interesanto ēdienu kopā gatavošanu noteikti novērtēs jaunākie ģimenes locekļi, kā arī skeleta cepumi vai piparkūkas pārsteigs pie durvīm klauvējošos mošķīšus – kaimiņu bērnus,” radīt īpašu Helovīna noskaņu rosina AS Santa Maria mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.