Ja gribas ienest daudzveidību salātos vai pagatavot vienreizēju mērci gaļas ēdieniem vai uzkodām, meklē receptes ar ogām. Tajās ir daudz C vitamīna un antioksidantu, kas īpaši nepieciešami mūsu ķermenim. Pateicoties zemajam cukura līmenim ogās, tās bez reizēm var pievienot jebkuram vasarīgajam ēdienam, nesatraucoties par figūru.
Bumbieri, tāpat kā daudzi citi augļi, satur daudz cukura, taču no šī augļa tas nav lielākais drauds figūrai. Tie ļoti grūti pārstrādājas un atstāj negatīvu ietekmi uz visu gremošanas sistēmu. Jebkurš produkts, kas nelabvēlīgi noslogo zarnu traktu, ilgstošā periodā ietekmē arī svaru.
Izvēlies arbūzus un melones. Saistībā ar augsto ūdens un šķiedrvielu saturu šajos augļos, tie ātri nomāc izsalkuma sajūtu un nodrošina vieglu organisma darbību, izvada toksīnus, kas ir īpaši svarīgi svara zaudēšanas laikā.
Dietologu attieksme pret šīm ogām ir skeptiska. Lieta nav tikai tajā, ka tās ir saldas un bagātas ar kalorijām, bet tās negatīvi ietekmē gremošanas sistēmu. Tās var sekmēt cukura diabētu, aptaukošanos, gastrītu un čūlas. Tiek ieteikts vīnogas nelietot un aizstāt ar daudz vērtīgākiem augļiem.
Lielisks un maciņam draudzīgs aizstājējs ir āboli. Labāk ēst ir tās šķirnes ābolus, kas ir zaļā krāsā, tomēr, ja jums ir jutīgs kuņģis, var izvēlēties arī dzeltenos un sārtos ābolus, kas ir maigāki un saldāki.