Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Fotorecepte: Aromātisks un sildošs dzēriens (18)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Kristaps Vucens

Krustnagliņu, kanēļa un citrusu siltā smarža ir tas, kas padara drēgnos un tumšos ziemas vakarus gaišākus, siltākus un omulīgākus. Tēja ar medu, karstvīns vai karstais upeņu dzēriens ir aukstās sezonas klasika. 

Krišs Zupiņš, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa «Mesty Gourmet» koncepta kafejnīcas- dizaina priekšmetu tirgotavas idejas autors, piedāvā karstā čilī dzēriena recepti, kas gan sasildīs, gan radīs omulības sajūtu tumšajos un aukstajos ziemas vakaros.

Pirmais solis

Sagādājam visas sastāvdaļas: sauss sarkanvīns (Merlot), vīnogu sula, dzērveņu sula, čilī cukura sīrups, kanēlis, krustnagliņas, zvaigžņu anīss, rums vai konjaks.

Otrais solis

Raksta foto
Foto: Kristaps Vucens

Ielejam karstuma noturīgā glāzē ļoti nedaudz stipro dzērienu (10 līdz 15ml uz 300-350ml glāzi).

Trešais solis

Raksta foto
Foto: Kristaps Vucens

Pielejam sulas un sīrupu šādās proporcijās: 3 daļas, vīnogu sula, 2 daļas dzērveņu sula un 1 daļa čilī sīrups

Ceturtais solis

Raksta foto
Foto: Kristaps Vucens

Uzkarsējam dzērienu, uzmanāmies, lai nesāk vārīties!

Piektais solis

Raksta foto
Foto: Kristaps Vucens

Pievienojam garšvielas: 1/3zvaigžņu anīsa, kanēļa standziņu un apelsīna šķēli, un izbaudām!

Nepalaid garām
Uz augšu