Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis
Iesūti ziņu!

Ķirbju cepumi ar riekstiem (21)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Panthermedia/Scanpix

Nepieciešams:

  • 200 grami rīvēta ķirbja
  • 100 grami baltā vai brūnā cukura
  • 100 grami riekstu
  • 400 grami miltu
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 100 ml augu eļļa
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote malta ingvera
  • šķipsniņa sāls
  • pēc garšas - apelsīna miziņa
  • pēc garšas - malts muskatrieksts

Pagatavošana:

Riekstus sīki sasmalcina un ber lielā traukā. Pievieno ķirbi, cukuru un augu eļļu. Kārtīgi samaisa.

Iesijā miltus un pievieno cepamo pulveri, sāli, apelsīna miziņu un pārējās garšvielas. Mīklu rūpīgi samīca.

Veido cepumu vēlamajā formā. Cepeškrāsnī cep 15 - 20 minūtes 180 grādos.

Nepalaid garām
Uz augšu