Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis
Iesūti ziņu!

Kaneloni ar liellopa malto gaļu (16)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Panthermedia/Scanpix

Nepieciešams:

  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 50 grami sīpolu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 700 grami liellopa maltās gaļas
  • 300 grami spinātu (saldētu vai svaigu)
  • 1 ola
  • 200 grami siera
  • 500 ml tomātu mērces
  • 400 grami kaneloni

Pagatavošana:

Pannā uz vidēji lielas uguns uzsilda eļļu. Pievieno sagrieztus sīpolus un piespiež ķiploku. Sautē pāris minūtes.

Pievieno malto gaļu un apcep līdz tā vairs nav rozā. Kad gaļa ir apcepusies, pannu noņem no uguns. Pievieno sagrieztus spinātus un rūpīgi samaisa. Pievieno olu un 100 gramus siera. Visu samaisa un noliek malā.

Cepeškrāsni liek sildīties uz 180 grādiem.

Ietauko cepamo trauku un lej tajā 200 ml tomātu mērces. Kaneloni tūbiņas pilda ar maltās gaļas masu un kārto cepamajā traukā. Pa virsu kaneloni lej atlikušo tomātu mērci. Cepamo trauku apsedz ar foliju un liek cepeškrāsnī uz apmēram 45 minūtēm.

Ņem ārā no krāsns un pārkaisa sarīvētu sieru. Uzliek atpakaļ foliju un turpina cept vēl 15 minūtes. Izņem no krāsns un atstāj uz 10-15 minūtēm.

Nepalaid garām
Uz augšu