Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Biezpiena kēkss (14)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Panthermedia/Scanpix

Recepte no grāmatas «Latvijā iecienīti ēdieni».

Nepieciešams:

  • 250 grami sviesta
  • 300 grami biezpiena
  • 250 grami cukura
  • 500 grami kviešu miltu
  • 4 olas
  • 1/2 glāzes rozīņu
  • 1 citrons
  • 3/4 tējkarotes dzeramās sodas
  • sāls
  • 1 glāze pūdercukura
  • 3 ēdamkarotes dzērveņu sulas

Pagatavošana:

Sviestu saputo ar cukuru, putojot pakāpeniski pievieno olas un sarīvētu citrona miziņu. Pievieno 1/2 citrona sulu, samaltu biezpienu, rozīnes, sāli, izsijātus miltus, citrona sulā izšķīdinātu sodu.

Iejauc mīklu, liek ietaukotā veidnē un cep mērenā karstumā apmēram 50 minūtes.

Pūdercukuru sajauc ar dzērveņu sulu. Kad kēkss ir gatavs, pārklāj to ar glazūru. Apžāvē siltā cepeškrāsnī.

Nepalaid garām
Uz augšu