Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ceptas garneles ar medu un ķiplokiem (14)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Food Reviews Manila 3, CC BY-NC-ND 2.0

Nepieciešams:

  • 70 grami medus
  • 50 grami sojas mērces
  • 1 ēdamkarote saspiestu ķiploku
  • 1 tējkarote sarīvēta ingvera
  • 450 grami vidēji lielu mizotu garneļu
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • loki

Pagatavošana:

Lielā bļodā sajauc kopā medu, sojas mērci, ķiploku un ingveru. Kārtīgi samaisa.

Ber klāt garneles un bļodai liek virsū pārtikas plēvi. Liek ledusskapī uz 15-30 minūtēm.

Pannā uzsilda olīveļļu uz vidēji lielas uguns. Ber klāt garneles un apcep no abām pusēm. Pielej marinādi un turpina cept vēl dažas minūtes.

Sagriež lociņus un pārkaisa garnelēm.

Pasniedz ar rīsiem un tvaicētiem dārzeņiem.

Nepalaid garām
Uz augšu