Nepieciešams:
Krāsnī cepts lasis ar pesto un sviesta mērci (27)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
- 4 ēdamkarotes pesto
- 100 grami mīksta sviesta
- 1 ķiploka daiviņa
- 4 laša filejas
- 1 tējkarote svaiga citrona sulas
- sāls, pipari
Pagatavošana:
Cepeškrāsni liek sildīties uz 200 grādiem.
Nelielā bļodā sajauc kopā pesto un mīkstu sviestu. Piespiež ķiploka daiviņu un kārtīgi samaisa.
Uz cepamās plātnes izliek foliju. Kārto virsū laša filejas gabaliņus. Pēc garšas pārkaisa sāli un piparus. Pārlej pāri citrona sulu.
Uz katras filejas liek virsū divas tējkarotes pesto un sviesta maisījuma.
Cepamo plātni liek cepeškrāsnī un gatavo 10 minūtes.