Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Makaroni ar vistu krēmīgā citrona mērcē (23)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Vida Press

Nepieciešams:

  • 3 vistas krūtiņas bez ādas un kaula
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 citrons
  • 1 tējkarote citrona miziņas
  • 800 ml vistas buljona
  • 50 ml svaigi spiesta citrona sula
  • 400 grami makaronu
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 300 ml saldā krējuma

Pagatavošana:

Cepeškrāsni liek sildīties uz 180 grādiem.

Cepamajā traukā kārto vistas filejas krūtiņas un no abām pusēm pārspiež tām pāri citronu. Piespiež klāt pusi no paredzētajiem ķiplokiem un 3/4 tējkarotes piparu. Liek cepeškrāsnī un cep 40 minūtes.

Tikmēr lielā katlā lej vistas buljonu, pieiespiež atlikušos ķiplokus un pieber piparus. Uzvāra un pēc tam pievieno citrona sulu un makaronus. Vāra apmēram 20 minūtes uz vidēji lielas uguns, regulāri apmaisot.

Sacepto vistu sagriež mazākos gabaliņos un iemaisa makaronus kopā ar saldo krējumu un citrona miziņās. Uz mazas uguns turpina visu vārīt vēl piecas minūtes, regulāri apmaisot.

Nepalaid garām
Uz augšu