Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ķirbja pankūkas (21)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Panthermedia/Scanpix

Nepieciešams:

  • 300 grami ķirbja
  • 2 olas
  • 2-3 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • glāze piena
  • 30 grami sviesta
  • 5 grami cepamā pulvera
  • 300 grami miltu
  • augu eļļa

Pagatavošana:

Ķirbi nomizo un izņem no tā sēklas. Sagriež mazākos gabaliņos un vāra apmēram 10 minūtes. Kad ķirbis kļuvis mīksts, ar rokas blenderi sablendē to viendabīgā masā.

Lielā bļodā sakuļ kopā olas, cukuru un sāli. Pievieno siltu pienu un izkausētu sviestu. Kārtīgi samaisa.

Olu masai uzsijā miltus un pievieno cepamo pulveri. Pievieno ķirbja masu un visu rūpīgi samaisa līdz masa kļūst viendabīga.

Uzkarsē pannu ar nedaudz eļļas un cep pankūkas.

Pasniedz ar medu, ievārījumu, skābo krējumu vai iebiezināto pienu.

Nepalaid garām
Uz augšu