Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Burkānu un ābolu kotletes (15)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Panthermedia/Scanpix

Recepte no pavārgrāmatas «Latvijā iecienīti ēdieni».

Nepieciešams:

  • 4 burkāni
  • 4 āboli
  • 1/2 ēdamkarotes mannas
  • 2 tējkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 200 ml ūdens
  • rīvmaize

Pagatavošana:

Burkānus notīra un sarīvē. Liek katliņā un pielej 200 ml ūdens. Sautē.

Pieliek nomizotus, sarīvētus ābolus un turpina sautēt līdz gatavībai. Pievieno mannu, sāli un cukuru - vāra vēl piecas minūtes, visu laiku maisot.

Masu atdzesē un gatavo kotletes. Apvārta tās rīvmaizē un cep no abām pusēm sakarsētā sviestā.

Nepalaid garām
Uz augšu