«Mūsdienās ir aplams pieņēmums, ka tieši pusdienas ir svarīgākā ēdienreize. Tomēr jāuzsver, ka katra maltīte ir būtiska, jo skolēnam ir augošs organisms. Līdz ar to, lai uzturs būtu sabalansēts, jāuzņem noteikts ogļhidrātu un olbaltumvielu daudzums,» norāda Grīnberga, pozitīvi vērtējot to, ka vecāki dod līdzi uzkodas no mājām, lai arī bērni ēd skolā piedāvātās pusdienas.
Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, izvēloties produktus līdzņemšanai uz skolu, vecāki cenšas ievērot bērnu veselīga uztura principus. Skolēnu pārtikas trauciņos lielākoties tiek likti augļi (64%), gandrīz puse (42%) vecāku sarūpē sviestmaizes, bet trešdaļa (27%) – dārzeņus. Daudz retāk bērniem līdzi tiek doti saldumi, cepumi, bulciņas, piena un gaļas produkti, bet ūdens – gandrīz divtik biežāk nekā sula – 45% un 19%.
Runājot par ēšanas režīma ievērošanu, speciāliste vērš uzmanību, ka dienas laikā uzņemtais uzturs ir jāsadala vienmērīgi, lai nevienā no ēdienreizēm nenotiktu pārēšanās. «Esam pieraduši, ka pusdienās ir jābūt diviem ēdieniem un reizēm pat saldajam, bet pēc tādas maltītes mācīties un koncentrēties ir diezgan grūti,» skaidro Grīnberga.