/nginx/o/2018/07/30/11122165t1h946e.jpg)
Recepte no pavārgrāmatas «Spēcinoši. Receptes sātīgai un veselīgai maltītei».
Nepieciešams:
- 125 grami pekanriekstu
- 175 grami mīkstu žāvētu dateļu
- 85 grami ingvera cepumu
- 2 ēdamkarotes agaves sīrupa
- 350 grami stingra tofu
- 300 grami krēmsiera
- 100 grami dabīga jogurta
- 100 grami gaišā cukurniedru cukura
- 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 15 grami želatīna pulvera
- 75 mililiti auksta ūdens
- sarīvēta 3 citronu miziņa un sula + 1 tējkarote citrona miziņu rotāšanai
Pagatavošana:
Cepamveidni ar noņemamām malām izklāj ar cepampapīru.
Gatavo pamatni: pekanriekstus, dateles, cepumus un agaves sīrupu iepilda virtuves kombainā un pulsa režīmā samaļ miklā, nedaudz lipīgā maisījumā. To iepilda sagatavotajā cepamveidē un viegli piespiež.
Gatavo pildījumu: tofu notecina un iepilda virtuves kombainā. Pievieno krēmsieru, jogurtu, citronu sulu un miziņu, cukuru un vaniļas ekstraktu. Sakuļ gludā krēmā.
Bļodiņā ieber želatīnu un pārlej ar aukstu ūdeni. Bļodiņu liek karstā ūdens peldē un maisot izkausē. Pievieno krēmam un rūpīgi samaisa.
Pildījumu pilda veidnē virs pamatnes un uz 6 stundām novieto ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs un izrotā ar citrona miziņu.