TV raidījumu un pasākumu vadītāja Anna Rozīte atklāj, ka viņas meita Emīlija pārsvarā našķējas mājās, ārpusē viņas cenšas koncentrēties uz pamata ēdienreizēm.
«Kopumā ar mani viņa našķējas reti, izņēmums varētu būt publiski un kultūras pasākumi, kā piemēram, teātris vai kino, kur tā ir jau kā neatņemama tradīcija. Iespējams, ne vienmēr veselīga našķēšanās ir ciemošanās reizēs pie vecvecākiem, kuri zina manu nostāju šajā jautājumā, tomēr esmu pārliecināta, ka reizēm vēlme palutināt mazmeitiņu ņem virsroku, tāpēc neiebilstu,» stāsta Rozīte.
«Emīlijas iecienītākie našķi mājās ir dateles, rozīnes, žāvētas aprikozes un svaigi augļi, ka arī īpašs gardums - rudzu maize ar medu. Vasarās tās ir ogas un citi sezonas dārza labumi. Gatavojam arī «veikala saldumu» mājas versijas - cepam cepumus bez miltiem, cukura un sviesta, taisām saldējumu tikai no augļiem, konfektes - no riekstiem un žāvētiem augļiem. »
Anna atzīst, ka ne vienmēr šie eksperimenti Emīlijai «iet pie sirds», bet kādreiz viņa atzīst tos par gana labiem. Ārpus mājām našķi mēdz būt arī saldumi, tomēr abas cenšas turēt balansu starp mājas «vērtīgo našķēšanos» un ārpus mājas «cukuroto piedāvājumu», jo droši vien neviena no galējībām nav 100% laba.