«Uzsākot jurista gaitas, sapratu, ka mani nesaista darbs ar papīriem, tādēļ liels paldies mammai, kas mani iedrošināja radikāli mainīt profesiju!» atklāj stiliste. «Esmu ļoti priecīga, ka iestājos Birutas Mageles Starptautiskajā stilistu skolā. Līdzās stilista profesijas pamatzināšanām skolā iemāca daudzas praktiskas lietas, tostarp grimēšanu un frizēšanu, kas mūsdienās stilistam ir ļoti liela prioritāte,» atzīst Ieva. «Man bija svarīgi, ka jau mācību laikā varēju strādāt, turklāt arī skola piedāvā prakses vietas. Ja izdodas sevi profesionāli pierādīt, tad, iespējams, jau esi atradis sev darbavietu un ieguvis plašāku klientu loku, kā tas bija manā gadījumā. Strādājot stilista profesijā, esmu pabijusi daudzās Latvijas vietās un satikusi dažādu profesiju pārstāvjus, kas ikdienā citām profesijām nav iespējams. Esmu iepazinusies ar prezidentiem, viņu kundzēm, aktieriem, mūziķiem un biznesmeņiem. Latvija ir maza, un radošās profesijās, sevi pārliecinoši pierādot, ātri var sasniegt labu līmeni,» tā Ieva Ivanova.
Savukārt Rīgas Tūrisma un radošo industriju tehnikums ir profesionālā kalve daudziem zināmiem pavāriem un konditoriem, tostarp arī «Restorāns 3» šefpavāram Jurim Dukaļskim un jaunajam, daudzsološajam Haraldam Saušam, kurš tehnikumu absolvēja pirms diviem gadiem, iegūstot diplomu ēdināšanas pakalpojumu specialitātē. Arī Haralds pavāra profesiju izvēlējās apzināti, jo no agras bērnības viņam ļoti patika darboties virtuvē. Jaunais pavārs norāda: «Gatavojot virtuvē, nevar iemācīties visas «papīru lietas». Skola man sniedza zināšanas, kā uz papīra izklāstīt savu ideju, kā sastādīt ēdienkarti un kalkulācijas karti. Būtiski, ka tehnikumā iepazinos ar daudziem profesionāļiem, ar kuriem tagad regulāri sadarbojos.» Lai piepildītu mērķi – atvērtu savu restorānu –, Haralds jau otro gadu studē klubu menedžmentu un restorānu biznesu Informāciju sistēmu menedžmenta augstskolā.