Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/29/11100783t1hda59.jpg)
Lai gan tartes sastāvā ir šokolāde, sviests un bumbieri, kas, liekas, veido gana sātīgu kombināciju, patiesībā ēdot tā liekas ļoti gaisīga un maiga, ne tāda, ko sagaidām no šokolādes. Īsts gardums svētku galdam.
Sastāvdaļas:
- 330 g smilšu mīklas
- 600 g bumbieru, nomizoti un sagriezti 4 daļās
- 1 citrons, izspiesta sula un norīvēta smalka miziņa
- 150 g ūdens
- 70 g cukura
- 240 g cukura
- 50 g melnās šokolādes (izkausēta ūdens peldē)
- 50 g sviesta, izkausēts
- 3 olas
- vaniļa
- mandeļu skaidiņas
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
- Ietauko tartes formu. Izrullē mīklu un izklāj formā. Nolīdzini maliņas. Uzliec cepamo papīru un pupiņas un liec krāsnī cepties apmēram 10 minūtes. Noņem pupiņas un papīru.
- Samazini krāsns karstumu līdz 190 grādiem.
- Katlā sajauc citrona sulu un smalki sarīvētu miziņu, ūdeni un cukuru. Uzvāri, līdz tas karsts un sāk burbuļot. Liec iekšā bumbierus un vāri uz vidējas liesmas, līdz bumbieri gatavi, 2–7 minūtes – atkarībā no tā, cik gatavi ir bumbieri. Gataviem jābūt mīkstiem. Izcel ārā bumbierus ar putu karoti un sīrupu atstāj katlā.
- Katliņā atstāj 100 g savārītā bumbieru sīrupa un pieliec 240 g cukura. Savāri koncentrētu sīrupu uz vidējas liesmas, vārot apmēram 5 minūtes.
- Izkausētu šokolādi, koncentrēto sīrupu, izkausētu sviestu, olas, mandeles un vanilīnu sajauc kopā.
- Uz apceptās mīklas pamatnes kārto bumbieru gabaliņus un pārlej ar šokolādes sīrupa mērci. Cep 25–30 minūtes.
- Izņem ārā un atdzesē aukstu. Pasniedz.
Recepte: Dina Gira