Nepieciešams:
Gatavojam ziemai: Gurķi tomātu mērcē (11)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
- 2,5 kg gurķu
- 1 glāze tomātu pastas
- 100g ķiploku
- 100ml 9% etiķa
- 100ml eļļas
- 100g cukura
- 1 ēdamkarote sāls
Pagatavošana:
Stingrus gurķus sagriež ripiņās, ķiplokus sagriež smalki, pieliek visas pārējās sastāvdaļas, samaisa un atstāj uz 30 minūtēm, lai gurķi nedaudz atsulojas. Visu liek vārīties, kad gurķi maina krāsu, liek burkās, aizvāko un uzglabā vēsumā.