LNT rudens raidījuma «Mana mamma gatavo labāk nekā tavējā» vadītāja būs populārā psihoterapeite un citu TV šovu dalībniece un veidotāja Aina Poiša.
Aina Poiša atgriežas TV ekrānos (129)
Kā jau cilvēks, kas radis tvert lietas dziļāk, nevis virspusēji, Aina Poiša uzskata, ka šī kulinārijas raidījuma visgardākā odziņa ir nevis pati pavārmāksla, bet gan iespēja mātei startēt vienā komandā ar jau pieaugušo meitu vai dēlu, atbalstīt savu atvasi, nodot tālāk ģimenes vērtības un savu pieredzi – arī ēdiena gatavošanā.
Raidījums «Mana mamma gatavo labāk nekā tavējā» būs veidots paaudžu un ģimenes vērtību kontekstā, to uzturēs sacensību gars, azarts un degsme, jo cilvēki aizstāvēs to, kas viņiem ir pie sirds – ar mirdzošām acīm. Nav nekāda filozofēšana vai analīze. Vienkārši ir rīcība labas idejas vārdā, jo garšīgs ēdiens cauri laiku laikiem būs ģimenes un cilvēku attiecību sastāvdaļa.
Aina Poiša: «Man visjaukāk šķiet tas, ka šajā raidījumā satiksies pieaudzis bērns ar mammu, kura var nodot nākamajai paaudzei senas ģimenes vērtības, receptes, dzīves iemaņas un gudrības. Bieži vien dzirdu, ka paaudzes atsvešinās, un, manuprāt, ka ar šo raidījumu mēs kaut nedaudz varam satuvināt pieaugušos bērnus ar vecākiem. Nemaz jau nerunājot par to, ka mātei ir lieliska iespēja sastrādāties ar bērnu vienā komandā, atbalstīt viņu ar padomiem, glābt no ķibelēm un ar skubu mesties palīgā, ja dēls vai meita netiek galā vai krīt panikā. Tas man šķiet tik mīļi un sirsnīgi. Tāpēc, manuprāt, svarīgi ir tieši tas – lai mamma kopā ar meitu vai ar dēlu iesaistās kādā mazā projektiņā, kas, protams, publiskajā telpā izskatās diezgan milzīgs un var būt arī uztraucošs. Taču, ja mamma ir blakus, tas rada drošības sajūtu un nomierina. Un, galvenais – mēs spējam atdot godu tam, kas abām pusēm ir vērtība.»
Uz jautājumu, vai viņai pašai patīk gatavot ēst, Aina Poiša atbild: «Jā, man patīk gatavot, ja vien tas nav mans ikdienas pienākums. Īpaši izbaudu tās reizes, kad gatavoju maltīti kādai ļoti labai kompānijai, īpašiem draugiem, cilvēkiem, ar kuriem vienkārši var pavadīt skaistu vakaru. Ar cilvēkiem, kuri jutīsies priecīgi cits cita sabiedrībā. Gards ēdiens kopā ar īpašo gaisotni, ko rada tuvu cilvēku un domubiedru kompānija – tas ir augstākais baudījums.»