Gatavojam ziemai! Ierastie gurķu salāti pēc Rencēnu receptes. Ja tev ir kāda recepte, ar kuru labprāt dalītos, sūti to uz dzive@apollo.lv.
Gurķi ziemai jeb Rencēnu salāti (19)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas (paredzēts septiņām 0,5 l burkām):
- gurķi
- sīpoli (pēc izvēles)
- 5 glāzes ūdens
- 1 glāze cukurs
- 1 glāze etiķis 9%
- ½ glāze eļlas
- 2 ēdamkarotes sāls
- garšvielas pēc katra gaumes (pipari, dilles, lauru lapas)
Pagatavošana:
Nemizotus neliela izmēra gurķīšus sagriež ripiņās, sagriež sīpolus ripiņās, kopā ar garšvielām pilda sterilās burkās.
Ūdeni, cukuru, sāli eļļu uzvāra, pielej etiķi un lej burkās uz gurķiem.
Pasterizē 5 minūtes 80 grādos, aizvalcē un atdzesē uz vāciņiem (burkas «kājām gaisā»).