· Putra ar paipalu olām. Ņem auzu pārslas, uzvāri spēcinošu putru un iejauc tajā pāris paipalu olas (var lietot svaigas).
· Pildīti tomātiņi. Sajauc vārītas olas dzeltenumu ar konservētu tunci. Tad masu pildi tomātiņos. Izvēlies dažādu krāsu tomātiņus – bērniem patiks!
· Siera salāti. Siers un olu dzeltenumi ir labi D vitamīna avoti. Kā saistvielu pievieno salātu kefīru (nevis majonēzi) – būs gan veselīgi, gan bērnam garšos.
· Delikatese. Arī ikri ir labs D vitamīna avots. Produkts ir specifisks, taču retu reizi to var iekļaut bērna ēdienkartē. Paņemiet graudu maizi, nogrieziet nost garoziņu un izgrieziet to interesantā formā (piemēram, sirsniņas, mākonīša vai saulītes formā). Virsū uzliec nedaudz sviesta un ikru, izrotā to ar zaļumiem. Arī sviests ir D vitamīna avots, taču ar tā daudzumu pārspīlēt nevajadzētu.
· Jogurta salāti. Pagatavo spilgtus un krāsainus jogurta salātus, pievienojot jogurtam, kas satur D vitamīnu un kalciju, piemēram, Danonki, svaigus augļus un ogas.
· Svaigais našķis. Ātri, ērti un vienkārši pagatavojams našķis – sablendēts biezpiens ar kādu augli, piemēram, banānu, zemenēm, avenēm vai citiem augļiem.
· Karstais dzēriens. Uzsildi pienu, līdz tas karsts, iejauc tajā saputotu olas dzeltenumu ar cukuru un pievieno kakao (pēc garšas).