E vitamīns ir antioksidants, kas cīnās ar organismā sastopamajiem brīvajiem radikāļiem. Tas samazina imūnglobulīnu E (IgE), kas konstatējams cilvēkiem ar alerģiskām reakcijām. E vitamīns ir ļoti būtisks arī ādas veselībai un skaistumam – tas veicina ādas šūnu atjaunošanos, mazina mitruma zudumu ādā u.tml. Tāpat tas labvēlīgi ietekmē nervu sistēmas darbību, endokrīno sistēmu un auglību. E vitamīnu satur zaļie lapu dārzeņi, saulespuķu un olīvju eļļas, rieksti, īpaši valrieksti un sēklas. Dienas deva pieaugušajiem ir 200 – 400 starptautiskās vienības.
A vitamīns, jo īpaši kopā ar cinku, ir ļoti svarīgi elementi imunglobulīna A (IgA) un antivielu veidošanā, tie atpazīst alergēnu, kas nonācis gremošanas traktā un nepieļauj tā nonākšanu asinsritē. Paralēli tam A vitamīns stiprina arī matus un nagus, palēnina novecošanas procesus, uzlabo ādas stāvokli. A vitamīns sastopams visos oranžajos augļos un dārzeņos, zaļajās lapās, sviestā, sierā, olās, aknās, zivju eļļā.
3. Krustotās alerģijas: produkti, no kuriem jāuzmanās. Tā kā alerģija ir imūnsistēmas darbības traucējumi, tad cilvēkiem ar viena veida alerģijas izpausmēm ir paaugstināts risks saslimt ar cita veida alerģijām. Zinātniski ir pierādīta saikne starp respiratoro alerģiju un pārtikas alerģiju. Ja piemīt alerģija no alkšņu ziedputekšņiem, alkšņu ziedēšanas laikā nevajadzētu pārtikā lietot ābolus, bumbierus un selerijas; ja alerģija ir no bērzu ziedputekšņiem - nevajadzētu lietot ābolus, bumbierus, burkānus, kivi, selerijas, tomātus. Savukārt cilvēkiem, kuriem alerģiska reakcija ir no lazdas, to ziedēšanas laikā vajadzētu atturēties no lazdu riekstiem.