Novērojam, ka bieži vien ražotāji neatšifrē, kāda veida augu tauki pievienoti cepumiem. Nereti cepumiem pievieno palmu taukus, kas ir vislētākie un vismazāk vērtīgie. Palmu eļļa pievienota arī populārajiem «Selgas» cepumiem. Ieteicamāki ir tie cepumi, kuriem pievienots sviests.
Kā vienu no pārsteidzošākajiem piemēriem cepumu stendos Māldere izceļ «Floras» bio auzu pārslu cepumus, kuru sastāvā ir margarīns. «Vecākiem šķiet, ka tie ir bioloģiskās lauksaimniecības cepumi, bet izrādās, ka to sastāvā ir margarīns. Tāpēc labāk cept cepumus pašiem.»
Pētot arī dažādu citu cepumu etiķetes, secinām, ka ļoti daudziem pievienoti neskaidras izcelsmes augu tauki, kā arī dažādi konservanti. Līdzīgs sastāvs ir arī blakus stendos izvietotajām vafelēm un vafeļu tortēm.
Savukārt sāļajos cepumos bez iepriekš minētajām sastāvdaļām ir arī liels sāls daudzums. Piemēram, uz «Clubs» krekeriem rakstīts, ka tie viegli sālīti, bet patiesībā īsto sāls daudzumu cepumos ir grūti noteikt, jo uz iepakojuma rakstīts tikai nātrija daudzums.
Lai noteiktu sāls daudzumu, tas ir speciāli jārēķina: «1 g sāls satur 0,4 g nātrija. Tad nu, lai iegūtu, cik konkrētais produkts satur sāli, x grami nātrija jāreizina ar 2,5, un rezultātā iegūsiet patieso sāls daudzumu. Šis ražotājs ir ļoti gudri uzrakstījis tikai nātrija daudzumu. To ieraugot, pircējs bieži vien apjūk,» speciāliste secina.
Sāļajos krekeros bieži vien iekļauti arī garšas pastiprinātāji, piemēram, kaitīgais E621. Tas ir arī «Tuc» cepumos ar siera garšu. «Neieteiktu ņemt cepumus, kuru sastāvā ir garšas pastiprinātāji, jo tie rada sava veida apburto loku. Garšas pastiprinātājs rada izteiktāku olbaltumvielu garšu, kam prasās pievienot vēl vairāk sāls. Mēs pierodam pie šīs garšas un gribam to pievienot arvien lielākā daudzumā. Ar laiku šķiet, ka bez šīs garšvielas ēdiens nav tik garšīgs.»