Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Marinēti kāposti gruzīnu gaumē (12)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: ulterior epicure, CC BY-NC-ND 2.0

Marinēti kāposti kopā ar bietēm - salātu izcelsme ir Gruzija, to gatavošanā marinādes sastāvdaļas ir katras saimnieces ziņā - likt vai nelikt eļļu, čilī, burkānus... cik saimnieču, tik recepšu. Šādi sagatavoti salāti ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem.

Sastāvdaļas

  • 1 kāpostgalva
  • 2 bietes
  • 2 ķiploka galviņas
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 100g cukura
  • 200 ml ābolu etiķa
  • 2 lauru lapas
  • 5 pipara graudi
  • 100 ml eļļas

Pagatavošana

Kāpostu sagriež palielos gabalos vai pat daiviņās, atstājot kopā pie kacena, bietes sagriež plānās šķēlītēs, ķiplokus notīra, visu saliek emaljētā vai stikla traukā.

Pusotra litra ūdeni uzvāra, pieliek garšvielas, sāli, piparus, etiķi un eļļu. Karstu marinādi pārlej kāpostiem, uzliek slogu, liek vēsumā uz divām līdz trim dienām, lai kāposti nogatavojas.

Nepalaid garām
Uz augšu