Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/20/10998940t1h9ec1.jpg)
Nepieciešams:
- 500g cūkgaļas
- 500g tomātu savā sulā
- 1 glāze rīsu
- 2 glāzes buljona
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- 4-5 ķiploka daiviņas
- 2 tējkarotes paprikas pulvera
- 1 tējkarote koriandra sēklu
- eļļa
- milti
- sāls
Pagatavošana:
Katlā ielej eļļu un uzkarsē. Cūkgaļu sagriež mazākos gabalos, apviļā miltos un apcep līdz brūnai garoziņai. Sīpolus un burkānus sagriež palielās strēmelītēs, pievieno gaļai un cep visu kopā. Pārkaisa ar sāli, papriku un koriandra seklām. Pa virsu uzber rīsus un sasprauž rīsos ķiploka daiviņas. Pārlej ar buljonu un pievieno tomātus savā sulā, apsedz ar vāku un sautē apmēram 40 minūtes.
Plovu var pagatavot arī multivārāmajā katlā. Tam gaļu un dārzeņus apcep pannā, pārliek visu katlā. Pievieno rīsus, garšvielas, ķiplokus, buljonu, tomātus savā sulā un ieslēdz režīmu «Plovs».
Pasniedz, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.