Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/20/10990772t1haa65.jpg)
Nepieciešams:
Biskvītam
- Kviešu milti – 8 ēdamk.
- Olas – 6 gab.
- Piens – 200 ml
- Brūnais cukurs – 180 g
- Soda – 1 tējk.
- Kakao – 5 ēdamk.
Biskvīta mitrināšanai
- Medus – 500 ml
- Ūdens – 1 glāze
- Laims – 1 gab.
Pildījumam
- Salds krējums – 500 ml
- Cukurs – 100 g
- Svaigas vai saldētas ogas – 300 g
Pagatavošana:
- Olas, cukuru un kakao sakul biezā masā, pievieno siltu pienu, miltus un sodu, visu kārtīgi samaisi
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C, iegūto masu lej ietaukotā kūkas formā un cep apmēram 1 stundu
- Atdzesē biskvītu un izņem no formas, nogriez biskvītam nedaudz no virspuses un sadrupini vai samal to drumstalās, bet atlikušo biskvīta daļu pārgriez uz pusēm
- Sajauc medu ar laima sulu un pievieno siltu ūdeni. Abas biskvīta puses kārtīgi aplej ar medusūdeni
- Sagatavo krēmu – sakul saldo krējumu ar cukuru
- Liec kopā tortes kārtas – starp biskvīta plāksnēm iesmērē apmēram 1/3 krēma un pievieno arī ogas
- Atlikušo krēmu liec tortei pa virsu, iesmērē arī tortes sānus, apber ar drumstalām
- Pirms pasniegšanas ļauj tortei pastāvēt un «savilkties»
Aikāgaršo padoms! Cepot iedur biskvītā ar kociņu un pārbaudi tā gatavību – ja pie kociņa ir pielipusi mīkla, biskvīts vēl ir jācep.