Šodienas redaktors:
Dace Otomere
Iesūti ziņu!

Pildīta cepta paprika (9)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Alexandra Moss, CC BY-NC-ND 2.0

Nepieciešams:

6 paprikas
400g maltas liellopu gaļas
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
1 glāze kuskusa
150g siera
pipari
eļļa
200g ķirštomātiņu

Pagatavošana:

Papriku pārgriež uz pusēm.

Eļļā apcep sagrieztu sīpolu, pieliek malto gaļu, apcep, sāla, piparo, pieliek smalki sagrieztas ķiploku daiviņas. Kuskusu aplej ar karstu ūdeni, uzbriedina. Gaļu sajauc ar kuskusu un rīvētu sieru, pilda paprikas pusītēs, pārliek ar ķirštomātiņu pusītēm. Papriku liek cepamtraukā, apsedz ar foliju, cep 190 grādos 30 minūtes.

Dažas pildītas paprikas receptes no Apollo arhīva:

Ar sieru un tomātiem pildīta paprika

Pildīta paprika, ietīta bekonā

Ar gaļu un kartupeļu biezputru pildīta paprika

Cepta saldā paprika ar ķiršu tomātiņiem

Nepalaid garām
Uz augšu