Nepieciešams:
Pildīta cepta paprika (9)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
6 paprikas
400g maltas liellopu gaļas
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
1 glāze kuskusa
150g siera
pipari
eļļa
200g ķirštomātiņu
Pagatavošana:
Papriku pārgriež uz pusēm.
Eļļā apcep sagrieztu sīpolu, pieliek malto gaļu, apcep, sāla, piparo, pieliek smalki sagrieztas ķiploku daiviņas. Kuskusu aplej ar karstu ūdeni, uzbriedina. Gaļu sajauc ar kuskusu un rīvētu sieru, pilda paprikas pusītēs, pārliek ar ķirštomātiņu pusītēm. Papriku liek cepamtraukā, apsedz ar foliju, cep 190 grādos 30 minūtes.
Dažas pildītas paprikas receptes no Apollo arhīva: