Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Foto: TDA «Dzintariņš» 60. jubilejas svinības (15)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas bērnu tautas deju ansambļa (TDA) «Dzintariņš» bijušie un tagadējie dejotāji vakar pulcējās Latvijas Nacionālajā operā (LNO), lai jubilejas koncertā svinētu kolektīva 60.jubileju.

«Dzintariņa» jubilejas koncertā LNO programmā bija tā dibinātājas Zinaīdas Zeltmates, kā arī Ulda Žagatas, Ritas Spalvas, Jāņa Purviņa, Olgas Freibergas, Vladimira Dondukova, Sanitas Misikas, Guntas Rudenes un citu autoru veidotās dejas.

Dejojot «Dzintariņā», izaugušas jau vairākas paaudzes, tostarp daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki, piemēram, baletdejotāji Genādijs Gobranovs, Lora Ļubčenko, Marians Butkevičs, Rita Lukaševica, Elza Leimane, operdziedātāja Elga Brahmane, aktrises Astrīda Kairiša, Gunta Virkava, Zane Burnicka, kā arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, bijusī parlamenta spīkere Ingrīda Ūdre, kādreizējais Rīgas mērs Aivars Aksenoks un citi.

Tautas deju kolektīva «Dzintariņš» pirmsākumi meklējami 1953.gadā, kad Poligrāfiķu kluba bērnu deju pulciņa vadītāja deju pedagoģe Zinaīda Zeltmate kopā ar saviem mazajiem dejotājiem pārcēlās uz tagadējās Mazās ģildes telpām, kur «Dzintariņa» dalībnieki dejo arī pašlaik.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu