Sakarā ar to, ka par lielo, balto, saldo kafiju ar ierastajām sviestmaizītēm uz kādu laiku nācās aizmirst, tad izvēli bija jāizdara starp ceptu olu un ūdenī vārītu auzu pārslu biezputru. Tā kā abas pieejamām iespējas nebija nekādas spīdošās, izvēlējos it kā veselīgāko putru.
Nav jau tā, ka nekad nebiju ēdis auzu pārslu biezputru, bet līdz šim to vienmēr «uzlaboju» ar kādu ievārījumu vai cukuru. Tagad, jaunajos apstākļos, bija jāiztiek bez ierastajiem «uzlabojumiem».
Teikšu atklāti, perspektīva 10 dienas pēc kārtas ēst ūdenī vārītu auzu pārslu biezputru bez «uzlabojumiem» interesi par svara samazināšanu, ar katru nākošo karoti, samazināja vairāk un vairāk.
Ņemot vērā pirmās dienas pieredzi, uz nākošajām brokastīm es biju sagatavojies krietni labāk. Paklausot internetā atrastajiem ieteikumiem, par to kā uzlabot ūdenī vārītas auzu biezputras garšu, nopirku dažas piedevas. Ar rozīnēm biju pazīstams jau iepriekš, taču pārsteidza tas, ka šīs žāvētās vīnogas ir pieejamas tik daudzos dažādos veidos. Pilnīgs jaunums bija žāvētas upenes un dzērvenes.