Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Samoilovam/Sorokinam smags zaudējums pret amerikāņiem

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā šodien D apakšgrupas pēdējā mačā neveiksmi cieta Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins.

Turnīrā ar 16. numuru izliktais Latvijas pāris ar 0-2 (10:21 un 16:21) amerikāņiem Džeikobam Gibam/Šonam Rozentālam (4.).

Jau no pirmajām izspēlēm vadībā izvirzījās ASV duets, kas seta vidū ieguva četru punktu pārsvaru (9:5, 12:8), bet turpinājumā Samoilovs/Sorokins pārāk bieži kļūdījās, lai spētu lauzt seta gaitu, tādejādi Latvijas pārim nācās samierināties ar pamatīgu zaudējumu.

Arī otrā seta sākumā Gibs/Rozantāls ielika pamatus uzvarai, izvirzoties vadībā ar 8:3. Lai gan seta vidū Samoilovam/Sorokinam izdevās "pievilkt" līdz 12:14 un 13:15, tomēr atspēlēties un izglābt maču Latvijas pāris nespēja.

Dienas pirmajā spēlē Polijas duets Gžegožs Fijaleks/Mariušs Prudels (9.) ar 2-0 (21:19 un 21:13) pārspēja DĀR bīčvolejbolistus Grantu Goldšmitu/Frīdomu Šiju (21.).

Tādejādi trim pāriem šajā apakšgrupā ir pa divām uzvarām trīs spēlēs, bet pēc mazajiem punktiem Samoilovs/Sorokins ir trešajā vietā. Tomēr Latvijas duetam ir ļoti labas izredzes būt starp diviem labākajiem trešo vietu ieguvējiem, kas automātiski kvalificēsies astotdaļfinālam. Ja tā nenotiks, tad Samoilovs/Sorokins par vietu astotdaļfinālā spēkosies papildus play-off mačā.

Atgādinām, ka pirmajā mačā Samoilovs/Sorokins sestdien ar 2-1 (12:21, 21:15 un 15:12) pieveica Fijaleku/Prudelu, bet otrajā spēlē pirmdien ar 2-0 (21:13 un 21:10) uzvarēja Goldšmidu/Šiju.

Otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš jau pirms pēdējās cīņas apakšgrupā ir garantējuši vismaz otro vietu apakšgrupā un dalību astotdaļfinālā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu